KURSE PROFESIONALE 3 MUJORE PËR AUDIO, VIDEO DHE DEEJAY

Studio që realizon prodhimet e Çmendina Dublim ofron kurse profesionale me  montazhierët më profesioniste në këtë fushë. Në këtë kurs do të mësoni dhe të praktikoheni me programet e montazhit më popullor në mediat shqipetare: Adobe Premiere, Adobe Aftereffects, Adobe Audition, Nuendo, Edius etj…. Kursi do të zhvillohet në teori duke u shoqëruar cdo orë me praktikëTeoria përfshin leksione në video dhe libra me teknikat më të reja për përdorimin e programeve të montazhit, llogjikës së montazhit dhe rolit që ka montazhieri në një projekt. Të gjithë nxenesit do të prodhojnë:  film me metrazh të shkurtër, Dokumentar me inserte intervistash, Reklama Radio, Radio Jingels, Podcaste etj…

Pas perfundimit të ketij kursi ju garantojmë që do jeni të aftë të punoni në cdo media ose studio private në Shqipëri.

 

 

Programet per sezonin mesimor 2015 – 2016

Kursi – Montazh Video ( video editing )

Kurse Montazhi – Niveli: Basic

 Programet:

 1. Adobe Premiere Pro CC Essential Training
 2. EDIUS 7 Basic

                             

                              Montazh Teori + Praktike

 1. Lc Introduction Video Editing ( film me metrazh te shkurter  + Dokumentar me intervista)

Kurse Montazhi – Niveli: Medium

Programet:

 1. Adobe Premiere Pro CC Essential Training 
 2. Premiere Pro and After Effects – Enhancing Production Value 
 3. Premiere Pro – Compositing and Masks 
 4. Premiere Pro – Professional Trimming
 5. Premiere Pro – Better Transitions
 6. Premiere Pro – Audio Finishing Techniques
 7. EDIUS 7 Basic

                              Montazh Teori + Praktike

 1. Lc Introduction Video Editing ( film me metrazh te shkurter + Dokumentar me intervista) 
 2. Documentary Editing with Premiere Pro-PLATO

Për më Shumë Informacion

Programet per sezonin mesimor 2015 – 2016

Kursi – Audio ( Per Radio & Tv )

Kurse Audio – Niveli: Basic

 Programet:

 1. Adobe Audition CS6                             

                              Audio Teori + Praktike

 1. (Post produksioni ne radio + Krijimi i nje podcasti)

Kurse Audio – Niveli: Medium

Programet:

 1. Adobe Audition CC
 2. How to record, EQ & Compression In Use
 3. Using plugins in Adob e CC
 4. Learn How To Podcast
 5. How To Make Your Podcast Sound Better
 6. How To Mix Voice & Music Together
 7. How To Create Radio Jingles
 8. Dolby 5.1 Surround Sound In Adobe Audition CC
 9. Audio Mastering Techniques
 10. Mixing A Short Film with Adobe CC

                              Audio Teori + Praktike

 1.  (Rregjistrim + Masterizim + Post produksioni ne radio + Krijimi i nje podcasti )

Për më Shumë Informacion

Programet per sezonin mesimor 2015 – 2016

Kursi – DEEJAY

Kurse DEEJAY – Niveli: Basic

 Programet:

1.Serato Dj 

                              Audio Teori + Praktike

 1. (Krijimi i playlistave + Krijimi i nje set-i)

Kurse DEEJAY – Niveli: Medium

Programet:

 1. Traktor Dj Software
 2. Numark Mixtrack Pro II DJ Controller
 3. Traktor Kontrol F1, DJ Remix Controller
 4. Fade Mixing: basic transitions using the volume fade
 5. Cueing techniques
 6. Counting beats and bars, ‘Drop Mixing’
 7. How to detect BPM/Tempo using Numark mixers & F1 / BPM counters
 8. Methods of music organization
 9. Principles of harmonic mixing
 10. How to perform mix/blend of two song
 11. Phrase mixing and the conversation between two songs
 12. How to use performance effects such as echo, delay, reverb and more with Numark & F1
 13. Methods of incorporating samples and acappellas
 14. How to record a mix

                       

Për më Shumë Informacion